Expo ‘De Groote Oorlog in strips’!

Ook binnenkort in Lommel, en i.s.m. onze organisatie ‘Getekend, Lommel’: de expositie “De Groote Oorlog in strips” zal gedurende de hele maand februari (van 1 tot 28 februari) doorgaan in de stedelijke openbare bibliotheek van Lommel met steun en medewerking van Getekend, Lommel en Erfgoed Lommel!

De VZW ‘ Het Beeldend verhaal’ stelde namelijk een expositie samen waar negen stripverhalen met als thema’ De Groote Oorlog’ worden uitgelicht.

In de bibliotheek zullen bezoekers dan de tentoonstelling ‘WO I in de strip’ kunnen bezoeken. De expositie telt negen stripverhalen voor met als thema ‘De Groote Oorlog’ op grote panelen. Van iedere strip is er eveneens een inkijkexemplaar voorhanden. De volgende strips komen aan bod :  ‘The great war’ (Joe Sacco), ‘Gavrilla Princip’ (Henrik Rehr), ‘Medz Yeghem’ (Paolo Cossi), ‘De grote slachting’ (Jacques Tardi), ‘Mevrouw Livingtone (Christophe Cassiau-Haurie), ‘Elsi en Mairi (Ivan Adriaenssens), ‘Gewonde stad’ (Gerolf van de Perre), Ypres Memories (Phillippe Glogowsky) en ‘Folies Bergère’ (Zidrou).

Bij elk exemplaar is er een banner met uitleg en een inkijkexemplaar voorzien. Bovendien zal er ook een educatief dossier voorhanden zijn bij deze expo.

logo-de-barriererfgoed-002logo-1024x791