Tweede editie ‘Getekend, Lommel’ voorgesteld

Vanavond (29/11/2018) werd in café Bar-a-Bas de tweede editie van het Lommelse stripfestival ‘Getekend Lommel’ voorgesteld. Die zal plaatsvinden op zondag 7 april in CC De Adelberg.

Het organiserend comité bij monde van Bart Proost deelde o.a. mee dat op de ingeslagen weg zou worden verder gegaan. Men gaat zich dus niet alleen richten op strips maar ook op kinderboeken, er zal veel aandacht gaan naar ‘beleving’ en de meeste succesvolle items van de vorige editie zouden behouden blijven, zoals het live-tekenen, de strip-mascottes, enz…. Medeorganisator Fred Kemps vermeldde tevens dat de opbrengst sowieso naar een Goed Doel zou gaan, en dat er net zoals vorige keer ook nu weer in december een pop-up in de Kerkstraat zal komen waar heel wat strips te koop zullen zijn. Tot slot prees Henk Fijneman van brouwerij Amai zich enorm gelukkig dat ook hij weer betrokken was bij dit festival. Want ook in 2017 was er al een stripbier, en bij deze editie zijn er zelfs zes, verzameld in één ‘rondje’, die mee de promotie zullen voeren voor dit festival. Het belooft dus weer een erg interessante editie te worden van deze Lommelse stripbeurs volgend voorjaar, dus… noteer alvast de datum in jullie agenda! De aanwezigen konden vanavond een karikatuur van zichzelf laten maken, en velen lieten zich niet pramen..

(Foto’s Jan Buyens)

Advertenties

Bier & karikaturen!

Op donderdag 29 november nemen we officieel de aanloop naar de tweede editie van ons stip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’. We doen dit in de Lommelse café Bar-a-bas met een persmoment (om 19u), de voorstelling van de 6 nieuwe Loemelaer-stripbieren (limited edition!) mét een bierproeverij (vanaf 20u) èn… een leuk extraatje voor stripliefhebbers!!!

Want Lommelse tekenaars Maarten Blomme, Bart Proost en René Bergmans zullen aanwezig zijn om snel-karikaturen te maken van de aanwezige geïnteresseerden. Voor 5 euro per tekening (je kan er eventueel ook drie tegelijk laten maken, door de drie tekenaars) heb je een leuke, originele tekening van jezelf.

Met de opbrengst steunen we ons festival ‘Getekend, Lommel’.

#getekendlommel

Brouwerij Amai en ‘Getekend, Lommel’ slaan de handen opnieuw in elkaar!

Brouwerij Amai en ‘Getekend, Lommel’ slaan de handen opnieuw in elkaar!

Strips en bier, twee van de bekendste Belgische iconen, een betere combinatie kunnen we ons niet voorstellen. Een speciaal biertje voor het Stripfestival dus. Een unieke samenwerking tussen dit Lommels evenement en deze Lommelse brouwer levert ‘ne getekende Loemelaer’ op.

Ook voor onze tweede editie in 2019 zal u smakelijk kunnen genieten van ‘ne getekende Loemelaer’.

Met veel trots stellen we in primeur in kroeg Bar-a-bas (te Lommel) op donderdag 29 november dan ook de nieuwe ‘Getekende Loemelaeren’ voor!

Voor de tweede editie van het stripfestival – dat gehouden wordt op zondag 7 april in CC De Adelberg – zijn er 6 Loemelaer-bieren voorzien van een uniek stripetiket, getekend door onze eigen Lommelse stads- en striptekenaar Bart Proost.

Deze 6 Loemelaeren zijn te proeven in Bar-a-bas op 29 november vanaf 19h00, tijdens en na de presentatie aan de pers. Henk Fijneman, de brouwer van brouwerij Amai zal ook aanwezig zijn om zijn bieren te presenteren en eventuele vragen te beantwoorden.

Zorg dat je er bij bent!

001     002

‘GOOD NEWS’-UPDATE!

We kunnen nu met gerust gemoed stellen dat ‘Getekend, Lommel 2.0’ gewoon terug zal doorgaan in de gezellige setting van CC De Adelberg in Lommel (en zonder verbouwingen!)… 

Ook de inschrijvingen lopen héél goed! Geïnteresseerde standhouders of uitgevers mogen – nu er nog plaats is – zich nog altijd melden via het deelnemingsformulier onderaan deze pagina (link): https://getekendlommel.wordpress.com/informatie/ !

Tekenaars worden door onze medewerkers of door hun uitgeverij uitgenodigd òf kunnen zichzelf inschrijven als standhouders!

Ons festival op gestript.be!

Een héél uitgebreide én enthousiaste bespreking van ons stripfestival – door stripjournalist Elias Jonkers – kan je terugvinden op de fijne website gestript.be ! Het doet de organisatie écht deugd om zulke recensies te lezen…  

http://www.gestript.be/2017/02/eerste-editie-getekend-lommel-groot.html

Festivaldag 12 februari 2017: het verslag!

De eerste editie van ‘Getekend, Lommel’ zit er op. En het was een geslaagd, gezellig en gezinsvriendelijk succes… met meer dan 1500 bezoekers! 🙂 We brengen hier enkele van de eerste (en meest sprekende) foto’s bij elkaar om een sfeerbeeld te geven! – Met dank aan fotografen Jan Buyens, Peter Proost, Amarijn Fontein en The Furries.

De randanimatie op ons festival werd ook enorm opgevrolijkt door de geweldige kinderen van jeugdtheater Theatrier (die o.a. verkleed gingen als Griekse krijgers), door toppers Geronimo & Thea Stilton… maar natuurlijk ook door de internationale groep ‘Furries’, de fantasierijke en knuffelbare mascottes die jong en oud wisten te vertederen, te amuseren en te verbazen. Zij hebben enkele beelden van hun huisfotograaf met ons gedeeld: kijk en geniet!

Eén van de hardwerkende toppers op ons festival: de kindergrime van ‘Amarijn Fontein’: wat hebben zij op ‘Getekend, Lommel’ veel kinderen blij kunnen maken met werkelijk prachtige schminkwerk! Zéér fijne mensen ook. Bedankt, Amarijn Fontein!

De eerste persrecensies van ons festival…

De eerste persrecensies van ons strip- en kinderboekenfestival… zijn positief!