Helaas!

Helaas, door de aanhoudende corona-onzekerheid hebben we de knoop moeten doorhakken. Bij een ambitieus evenement – bomvol beleving – als ‘Getekend, Lommel’ komt heel wat voorbereiding & organisatie kijken, maar daarvoor is de context momenteel nog veel te wispelturig…


De derde editie in mei 2022 zal spijtig genoeg niet doorgaan. Maar we geven wel al graag mee dat we een nieuwe poging wagen in het voorjaar van 2023!


#getekendlommel #editie2023

Verslag festivaldag

LOMMEL – De tweede editie van het Lommelse strip- en kinderboeken festival ‘Getekend, Lommel’ was alweer een schot in de roos. Meer dan duizend bezoekers trokken naar CC De Adelberg voor een hele resem aan tekenaars, uitgeverijen, standhouders, mascottes en kleurrijke randanimatie zoals workshops, live draws, vertellingen, kindergrime, kleurwedstrijden, stripbier en nog veel meer.

Ondanks het feit dat het festival pas om 10 uur de deuren opende, stonden er om 8 uur al mensen aan de deur aan te schuiven om toch maar snel en als eerste binnen te kunnen.

Vaste waarden zoals Wim Swerts (‘Vertongen & Co’) en Steve Van Bael (‘Baba Yega’ & ‘De Nachtwacht’) hadden uiteraard heel wat succes, maar ook Lommels tekenaars als René Bergmans (‘LUI’) en Bart Proost (‘Alexander De Grote’) gooiden hoge ogen. De uitgeverij van die laatste had zelfs een heuse 3D-scan-arena bij waar je een 3D-selfie kon laten maken.

Er werd afgesloten met een prijsuitreiking voor de jeugdige deelnemers aan de tekenwedstrijd en met een stripveiling voor het goede doel. Op naar een derde editie!

(foto’s: Jan Buyens)

 

Teken- en kleurwedstrijd: doe mee!

Deze week werden onze wedstrijdformulieren uitgedeeld in de plaatselijke basisscholen.

Bijgevolg zijn deze heertjes druk in de weer met het tekenen van een eigen korte strip en het inkleuren van de kleurplaat. Alle kinderen die meedoen met onze teken- en kleurwedstrijd (en deze op ons festival tonen aan de prijzenstand) krijgen een leuk cadeau. En bovendien maken ze kans op een heus strip- en kinderboekenpakket! 

Niet twijfelen, jongens en meisjes: doe mee! We zien jullie graag op ons strip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’ op 7 april in CC De Adelberg.

Ons programma-overzicht!

En na weken van aankondigingen (signerende tekenaars, randanimatie, standhouders, wedstrijden, workshops, uitgeverijen, vertellingen, beursedities, stripbier, enz…) kunnen we nu dus met enige trots ons volledige programma-overzicht aanbieden voor ons tweede strip- en kinderboekenfestival ‘GETEKEND, LOMMEL’ op zondag 7 april 2019 in CC De Adelberg!

Nog een dikke week te gaan: wij tellen al af! En u? 

https://getekendlommel.wordpress.com/standhouders-auteurs/

Expositie in première!

Deze prachtige en gloednieuwe expositie krijgt – in première – ook een plaats op ons strip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’: “Kaspar Hauser: In het oog van de storm” is een knappe historische striptentoonstelling.
 
“26 mei 1828 – In het centrum van Nürnberg duikt een vreemde jongen op. Hij brabbelt wartaal en kan nauwelijks lopen. Hij lijkt wel zwakzinnig of gek. De jongen draagt een brief bij zich, die nog meer mysterie toevoegt aan zijn plotse verschijnen…”
Zo begon het openbare leven van Kaspar Hauser. Nauwelijks vijf jaar later zou hij sterven. Zonder dat iemand wist wij hij echt was… Tot op vandaag blijft zijn ware identiteit één van de grootste onopgeloste raadsels van de negentiende eeuw…
Deze tentoonstelling vertelt het waargebeurde verhaal van Hauser: zijn mysterieuze afkomst, zijn bijzondere leven en zijn plotse einde.
 
Wat deze expositie echt bijzonder maakt: het is een vooruitblik op het stripalbum ‘Kaspar Hauser: in het oog van de storm, dat op 18 mei zal verschijnen bij Saga Uitgaven.
Dit stripboek werd gemaakt door auteurs Proost, Criva en Verhast. De tentoonstelling werpt een blik op hun creatieve proces.
 
De expo is bedoeld voor jong en oud. Fraai vormgegeven banners leiden je doorheen de levensloop van Kaspar Hauser: een verhaal dat je nooit meer zal vergeten en je hopelijk enorm benieuwd maakt naar het stripalbum! 🙂
 
Auteurs Proost en Criva zijn tevens aanwezig op de beurs (op 7 april in CC De Adelberg) en zullen bezoekers een eerste preview kunnen tonen van hun werk. Zo kan je bij hen ook reeds originele platen of deluxe edities reserveren voor de lancering op 18 en 19 mei te Eindhoven.
 

Live Draw 2.0!

Een leuk onderdeel van de eerste editie van ons strip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’ was de ‘LIVE DRAW’: signerende (strip)tekenaars zetten zich om beurten aan een tafeltje en maken een tekening die ‘live’ geprojecteerd wordt op het grote scherm (van de schouwburg) achter hen.

Bezoekers en liefhebbers en standhouders en collega-tekenaars kunnen ze ter plaatse prachtige tekeningen tot stand zien komen terwijl ze in de rij staan of door een stripboek aan het bladeren zijn…

En wat meer is: deze tekeningen worden op het einde van de beursdag (rond 16u) door onze veilingmeester Johan Gerlings op het podium geveild voor het (lokale) goede doel: de Sint-Vincentius-vereniging!

Bieden maar, op 7 april 2019, rond 16u, te CC De Adelberg.