Expositie in première!

Deze prachtige en gloednieuwe expositie krijgt – in première – ook een plaats op ons strip- en kinderboekenfestival ‘Getekend, Lommel’: “Kaspar Hauser: In het oog van de storm” is een knappe historische striptentoonstelling.
 
“26 mei 1828 – In het centrum van Nürnberg duikt een vreemde jongen op. Hij brabbelt wartaal en kan nauwelijks lopen. Hij lijkt wel zwakzinnig of gek. De jongen draagt een brief bij zich, die nog meer mysterie toevoegt aan zijn plotse verschijnen…”
Zo begon het openbare leven van Kaspar Hauser. Nauwelijks vijf jaar later zou hij sterven. Zonder dat iemand wist wij hij echt was… Tot op vandaag blijft zijn ware identiteit één van de grootste onopgeloste raadsels van de negentiende eeuw…
Deze tentoonstelling vertelt het waargebeurde verhaal van Hauser: zijn mysterieuze afkomst, zijn bijzondere leven en zijn plotse einde.
 
Wat deze expositie echt bijzonder maakt: het is een vooruitblik op het stripalbum ‘Kaspar Hauser: in het oog van de storm, dat op 18 mei zal verschijnen bij Saga Uitgaven.
Dit stripboek werd gemaakt door auteurs Proost, Criva en Verhast. De tentoonstelling werpt een blik op hun creatieve proces.
 
De expo is bedoeld voor jong en oud. Fraai vormgegeven banners leiden je doorheen de levensloop van Kaspar Hauser: een verhaal dat je nooit meer zal vergeten en je hopelijk enorm benieuwd maakt naar het stripalbum! 🙂
 
Auteurs Proost en Criva zijn tevens aanwezig op de beurs (op 7 april in CC De Adelberg) en zullen bezoekers een eerste preview kunnen tonen van hun werk. Zo kan je bij hen ook reeds originele platen of deluxe edities reserveren voor de lancering op 18 en 19 mei te Eindhoven.