Komt signeren: Patrick Van Oppen!

Nog een Limburgs striptekenaar die we mogen verwelkomen op ‘Getekend, Lommel’: Patrick Van Oppen!

Zoals vele striptekenaars al van jongs af gegrepen door het stripvirus. Hij probeert dan zijn eigen heldin Agvall vorm te geven.

Midden jaren ’90 begint zijn stripcarrière op bescheiden wijze door o.a. Merho te assisteren bij enkele Kiekeboe-kortverhalen.
Tussendoor werkt hij met scenarist Ivan Claeys verder aan het uitbouwen van het universum van zijn heldin Agvall. Dit resulteert in 2 kortverhalen.
In 1998 verschijnt de eerste stripalbumq van zijn hand: “Op weg met Jan Berchmans” en “Schattenjacht in het kleinste stadje ter wereld” (voor Toerisme Durbuy).

Voor de Brugse stripwinkel De Striep tekent hij, op scenario van oude bekende Ivan Claeys, “De Vijfde man”. Dit verhaal speelt zich volledig af in de binnenstad van Brugge.

Door zijn ervaring met het tekenen van deze stad kan hij bij Standaard Uitgeverij de romans van Pieter Aspe gaan bewerken en verstrippen in twee albums: “Het Vierkant van de Wraak” en “De Midasmoorden”

Weer samen met Ivan Claeys, tekent hij Tommeke, de fictieve jeugdjaren van Tom Boonen. Er verschenen twee albums: “Het Autovirus” en “De Zilveren fietsen”

Ondertussen helpt hij enkele collega’s. Zo werkt hij mee aan enkele Kaamelott-albums, Interpol 1 en Midgard van Steven Dupré en “Disparitions” voor Ersel.

Met goeie vriend, scenarist Ivan Claeys maakt hij Mr. Nobody. Ondertussen staan er 3 albums op de teller.

Op dit moment tekent hij, op scenario van Sytse S. Algera, de thrillerreeks De Vries. Deze reeks verschijnt in het striptijdschrift Eppo. 4 albums ronden deze reeks af.
Samen met Sytse Algera maakt hij 24/7. Politieverhalen uit de dagelijkse realiteit.
Een nieuw project is Quinn Novak dat Patrick samen met James Vandermeersch heeft opgestart.

We verwelkomen Patrick graag op 7 april 2019 in CC De Adelberg, aan de stand van Comicwatch!