Striplezingen en stripexpo in de Lommelse bib: een succes!

Gisteren nog in de Lommelse bib, op 12 februari nogmaals bij te wonen tijdens ‘Getekend,Lommel’: de interessante uiteenzetting ‘De Vlaamse strip: een historische schets’ door stripkenner Eric-Jan Scharlee (voor de gelegenheid aangevuld met een fijne lezing over het ‘Verzamelen van strips’ door stripliefhebber Fred Kemps).

Een boeiende avond, bijgewoond door een talrijk opgekomen publiek en zéker een aanrader op ons komend festival.

Intussen, ook in de Lommelse bib, in samenwerking met erfgoed Lommel (en dit nog tot eind februari): de knappe expositie ‘WOI in de strip’.

Dat de Eerste Wereldoorlog ook in de strip een thema is, mag niet verbazen. Het Beeldend Verhaal stelde een expositie samen waarin negen stripverhalen met als thema de Groote oorlog worden uitgelicht. in samenwerking met Het Belgisch Stripcentrum (Tine Anthoni) werd een educatief dossier ontwikkeld waarin de strips van Jacques Tardi, de graphic novel ‘Medz Yeghern’ over de Armeense genocide en de strip ‘Mevrouw Livingstone’ over Afrika tijdens WOI aandacht krijgen. Bij de expo wordt ook een leesexemplaar van elk besproken album geleverd.

Zéér de moeite om eens te bezoeken, ook voor scholen natuurlijk…

En: deze expo is ook eenmalig te bezichtigen tijdens ons stripfestival ‘Getekend, Lommel’ op 12 februari in CC De Adelberg! 🙂

Advertenties